Komenskega 14
1000 Ljubljana
Slovenija

Tel.: +386 1 43 11 183
Fax.: +386 1 431 1293
E-mail: vilpo @ siol.net

Woody 110/140/175 - Novosti

WOODY 110, 140 IN 175

NOVA GENERACIJA GOZDARSKIH TRAKTORJEV IZ SLOVENIJE

Gozdarski traktor WOODY 110 z računalniško vodenim hidrostatskim pogonskim sistemom, ki ga je sredi v letu 1995  razvilo podjetje VILPO, predstavlja še danes merilo na tem področju. Od takrat je bilo izdelalanih  160 traktorjev.

Po 15 letih uspešnega uveljavljanja tega  traktorja je podjetje VILPO v letošnjem letu predstavilo novo generacijo traktorjev WOODY.
Nova generacija vključuje tako nove komponente kot so motorji, hidrostatski pogoni, osi in krmilna tehnika, kakor tudi 3 različne velikosti traktorjev in sicer :

WOODY 110115 KSTEŽA 6.500 KgZ VITLOM 2 X 8 TON
WOODY 140140 KSTEŽA 7.600 KgZ VITLOM 2 X 8(10) TON
WOODY 175175 KSTEŽA 9.800 KgZ VITLOM 2 X 12 TON

Zaradi potrebe po večji univerzalnosti in hkratnem izpolnjevanju ekoloških zahtev, pa so bile razvite  tudi nove delovne funkcije in povečane možnost za dodatne priključke.

Pri novi generaciji torej ne  gre samo za spremembo oblikovanja, ampak za velike tehnične novosti in širitev asortimenta, tako da lahko zdaj traktor WOODY zadovolji različne  potrebe glede na težo, vlečne sposobnosti, velikost vozila in potrebno univerzalnost glede predvidenih priključkov, ki jih izbere uporabnik.  

Poleg hitro menjalne plošče spredaj, tritočkovnega vpetja na zadnji  deski, pogona kardanske gredi spredaj in zadaj, dodatnih hidrostatskih pogonov, npr. za procesorsko glavo na zadnji  deski, večjega sekalnika na prikolici , dodatnih krmilnih funkcij spredaj in zadaj in še več kot 40 dodatnih funkcij oziroma opreme po izbiri - so bile pri razvoju nove generacije  postavljene kot nove zahteve.
Za učinkovito vleko z dvigalom so bile kot alternativa velikim kleščam na zadnji  deski razvite dvoje vrtljive klešče ob straneh, ki ne ovirajo pri drugih delih, bistveno pa povečajo kapaciteto vleke z dvigalom.
Seveda se WOODY lahko opremi tudi z običajnimi kleščami.
Za transport s priklopnikom je WOODY lahko opremljen tudi s posebnim pogonom prikolice, katere vlečne sile se lahko nastavljajo  brezstopenjsko.

Novosti  nove generacije omogočajo učinkovitejše delovanje traktorja v gozdu in še večjo razbremenitev voznika pri upravljanju. Posebej pa moramo poudariti še bistven napredek na področju ekologije. To vključuje tako sam motor, ki izpolnjuje najzahtevnejše kriterije emisij izpušnih  plinov, vključno z možnostjo namestitve filtra za trdne delce, kakor tudi kriterije poškodovanja tal v gozdu. Najnovejši pogoni in sistemi regulacije zagotavljajo  namreč najmanjše možne poškodbe gozdnih tal.
Novi motorji in pogoni pa omogočajo tudi bistveno povečanje univerzalnosti traktorja.
Vključevanje najnovejših komponent hidrostatskega pogona in regulacijskih sistemov omogočajo v celoti  avtomatizirano delovanje in s tem  omogočijo upravljavcu, da se osredotoči samo na delo, ne pa na samo delovanje traktorja.

V traktor WOODY so vključene komponente najuglednejših svetovnih proizvajalcev, kot so DEUTZ motorji, SAUER-SUNDSTRAND hidrostatski pogoni, DANFOSS krmilna hidravlika, DANA osi, RITTER vitli, itd.

Poudariti velja tudi bistveno poenostavljeno vzdrževanje strojev. Pri  najnovejših komponentah hidrostatskega pogona so regulacijski sistemi integrirani v same komponente, kar bistveno zmanjšuje izvore možnih napak. 

Pri novi generaciji velja posebej poudariti naslednje lastnosti :

  • Zmogljiva pogonska tehnika, ki zagotavlja najmanjšo možno poškodbo tal.
  • Edinstveni pogonski in regulacijski sistem, ki je prijazen uporabniku.
  • Veliko  povečanje zmogljivosti, tako zaradi daljinskega upravljanja vozila kot tudi  dvobobenskega vitla.
  • Vitel s hidrostatskim pogonom in  z vlečno silo od 8 do 12 ton, z možnostjo opreme z razbremenilno zavoro, prisilnim navijanjem, odvijalno napravo.
  • Zaradi sodobne tehnike so na razpolago številne dodatne možnosti za različine priključke, ki omogočajo traktorju, da deluje kot univerzalni nosilec priključkov.
  • Optimalno je uporaben še posebej za spravilo debelega lesa.
  • Večja kabina z opremo za vzvratno vožnjo.

Z gozdarskimi traktorji  WOODY 110 , 140 in 175   predstavlja podjetje VILPO  optimalen asortiment gozdarskih vlačilcev, ki lahko izpolni vse različne zahteve po spravilu lesa in univerzalnosti. To pa je pri tej novi generaciji doseženo na najracionalnejši,  najučinkovitejši in za voznika najmanj naporen način.


Datoteke